Stagiair(e) data-analist / marktonderzoeker (40 uur per week)

Job description

Wat ga je doen?
BouwKennis BV biedt jou de kans om in één stageproject dit gehele proces te doorlopen. Van steekproef tot en met interpretatie en van dataproductie tot ontsluiting. Tijdens deze stage ga jij een gemiddelde nieuwbouwwoning in data reconstrueren. Dat doe je middels een zelf aan te leggen dataset (Excel) of database (Azure SQL) op basis van woningplattegronden.

Jouw project begint natuurlijk bij het maken van een solide onderzoeksopzet, waarin onder andere het uitdenken van een representatieve steekproef centraal staat. Daarna ga je deze geselecteerde nieuwbouwprojecten grondig analyseren, een aantal kenmerken is cruciaal: de grootte van de woningen, de vormen in de plattegronden, de afmetingen van vloer, dak en gevel en het type voorzieningen dat ingetekend is. En, vooral belangrijk, hoe transformeer je de plattegronden tot bruikbare data? Nadat je zelf deze dataset/database hebt gemaakt, bereken je een aantal modelwoningen. Deze modelwoningen dienen vervolgens weer als input voor een groter rekenmodel. Tot slot ga je de resultaten via een datavisualisatie programma ontsluiten. Zo heb jij zelf unieke informatie geproduceerd, verwerkt en ontsloten!

Wie ben jij?
Jij volgt een (HBO/WO) opleiding waarin het creëren, verwerken en interpreteren van data een belangrijke rol spelen Voor je studie ben je op zoek naar een uitdagende onderzoeksstage voor minimaal 3 maanden. Je hebt affiniteit met data en interesse in de gebouwde omgeving, de woningmarkt of woningbouw. Ben je geïnteresseerd in hoe data tot stand komt en hoe je de wereld om je heen er beter mee kunt interpreteren? Reageer dan direct!

Wie zijn wij?

In een voortdurend veranderende markt is het voor bedrijven in de bouwsector essentieel om over de juiste markt- en marketinginformatie te beschikken. Als kennispartner levert BouwKennis deze informatie. Zo dragen wij actief bij aan het generen van focus in de strategie van onze afnemers. Wij voeren hiervoor marktonderzoek uit en houden alle marktontwikkelingen in de gaten

Requirements

Vereisten

Waar beschik je over om succesvol te zijn?

  • Een HBO- of WO-studie waarin data of modellen een centrale rol spelen
  • Uitstekende analytische capaciteiten
  • Ervaring met Excel en/of datavisualisatiesoftware (Power BI, Tableau, etc.) is gewenst
  • Interesse in de bouw en/of woningmarkt
  • De wil om jouw project tot een goed eind te brengen

Wat bieden wij jou?

  • Een stageplek bij een bedrijf waar innovatie voorop staat
  • Veel zelfstandigheid met de ondersteuning van enthousiaste collega’s
  • Een stagevergoeding
  • Een gezellig team

Ons enthousiaste team staat graag voor je klaar. Onze cultuur kenmerkt zich als ondernemend, direct en no nonsense. We werken hard en verwachten dat ook van jou, maar er is ook gelegenheid voor een goede grap op zijn tijd.

Werken op afstand is ook bij ons op dit moment de norm. Kantoordagen zijn wel wenselijk, vooral tijdens het inwerktraject. Hierbij moet je denken aan 1 à 2 dagen werkzaam te zijn op het kantoor in Rotterdam. We volgen daar de richtlijnen die het RIVM stelt.


Wil je graag bij ons aan de slag?
Stuur ons dan een motivatiebrief waarin je aangeeft waarom je graag bij BouwKennis stage zou willen lopen, wat je graag uit je stage zou willen halen én wat jij ons kunt bieden. Ben je nieuwsgierig of heb je nog vragen? Bel dan voor meer informatie naar (010) 20 66 996 en vraag naar Guido van Beek.